De jachthaven van Brielle komt voorlopig in handen van het bedrijf Centrum Haven Brielle. Kevin Rouss en Mandy Heemskerk worden de nieuwe havenmeesters.

Zij worden verantwoordelijk voor het beheer van de haven. Zo moeten zij ervoor zorgen dat boten veilig aanmeren aan de steigers. Maar ook zijn ze verantwoordelijk voor het gastheerschap en de ontvangst van bezoekers.

Rouss en Heemskerk zijn geen onbekenden in Brielle. De ondernemers zijn eigenaar van het Verhuurcentrum Brielle, dat onder meer sloepen en fietsen verhuurt. ,,Door het toevoegen van het havenmeesterschap van de Brielse haven kunnen wij in de toekomst een nog uitgebreidere dienst verlenen aan het toeristisch gebied”, aldus Rouss.

De haven is een essentieel onderdeel van de vesting van Brielle. De gemeente nam het beheer een paar jaar geleden over van een particuliere exploitant, maar is tot de conclusie gekomen dat de dagelijkse exploitatie beter door een marktpartij kan worden gedaan. Gekozen is nu voor een ‘proefjaar’. ,,Als het succesvol blijkt, wordt de opdracht met vier jaar verlengd”, zegt wethouder Robert van der Kooi.